ISOLATIEGLAS

Glashandel VERBO B.V.

Sterk in kwaliteitswerk!

Naast glas levert VERBO ook andere (glasgerelateerde) producten zoals:

  • Glasband
  • Glaslatten/glasblokjes
  • Diverse soorten kit
  • Ventilatieroosters

Als u vragen heeft over bepaalde producten kan u te allen tijde contact met ons opnemen.

Al 50 jaar lang!

ISOLATIEGLAS

Zoals de naam reeds doet vermoeden, betreft het hier glas met een betere isolatiewaarde dan gewoon enkel glas. Isolatieglas bestaat uit TWEE glaslagen, met daartussen een lege ruimte. Deze ruimte wordt ook wel “holte” genoemd en in deze ruimte is vaak lucht te vinden.

Bij de HR-variant van isolatieglas, wordt de holte gevuld met een edelgas zoals ARGON. Dit gas biedt extra isolerende eigenschappen, waardoor deze glassoort beter isoleert dan andere types.

Glas wordt bijna altijd op maat gemaakt. Bij de aankoop van glas is het dan ook van groot van belang het raam goed op te meten. VERBO meet zelf in om problemen te voorkomen.

De montage van glas ziet er vaak eenvoudig uit. Het glas wordt in het kozijn geplaatst, verzegeld en dan is het klaar. Althans dat wordt gedacht. In de praktijk komt er veel meer bij kijken.

Glas heeft een binnen- en een buitenkant. Deze dient ook als zodanig in het kozijn te worden geplaatst. Glas heeft ook een boven- en onderkant. Wordt het glas ondersteboven geplaatst, dan wordt het isolerend vermogen beperkt en de voordelen van het glas teniet gedaan.

HR+ en HR++ glas

HR+ glas isoleert beter dan het aloude, normale dubbelglas. Het heeft een speciale coating en de lege ruimte tussen de beide platen wordt gevuld met lucht. De zogenaamde U-waarde ligt nog lager, waardoor er minder energie verloren gaat. Binnen enkele jaren heeft u de aankoop van HR+ glas terugverdiend. Daarna gaat u zelfs geld verdienen.

Bij een klant die koning is, hoort service op maat!

Driedubbel glas

Regulier isolatieglas bestaat dus uit twee glazen platen, met daartussen lucht of edelgas.

Bij driedubbel glas wordt hier nog een glasplaat aan toegevoegd. Hierdoor neemt de isolerende waarde nog meer toe en gaat er nog minder energie verloren.